Kisvállalati szervermegoldás

Manapság az internet használata nélkül nagyon kevés kisvállalkozás tud a piacon maradni. A Microsoft Windows Essentials Server mindent tartalmaz, amire egy kisvállalatnak szüksége van az internetkapcsolat előnyeinek kiaknázásához. A „gyári kiszerelésű” eszközök jól felügyelhető megosztott internetelérést biztosítanak, illetve lehetővé teszik a felhős levelezési megoldásokon (pld. Exchange Online, Office 365 Vállalati Alapverzió) alapuló internetes levelezést.

A belső webhelyen széles körű szolgáltatásokat nyújtó környezeten belül működhetnek együtt a felhasználók: megoszthatják egymással a dokumentumokat, megtekinthetik a vállalat szabadságolási naptárát, Help Desk kérést írhatnak be, részt vehetnek a felméréseken és a vitafórumokon.

A Microsoft Windows Server távoli webes munkahelyének segítségével a távoli felhasználók is elérhetik leveleiket és asztali környezetüket, valamint a rendszergazdák távolról felügyelhetik a kiszolgálót. A Microsoft Windows Server a Távelérés varázsló segítségével egyszerűen üzembe helyezhető és használható VPN-funkciókat is nyújt. Ezen szolgáltatás segítségével felhasználók úgy kapcsolódhatnak biztonságosan távolról a hálózathoz, és úgy használhatják az erőforrásokat, mintha bent dolgoznának a cégben.

 • Microsoft Windows Server 2019 Essentials (költségkímélő, virtualizálható vállalati technológiát kínál elsősorban kisvállalatok számára, 25 felhasználóig)

Windows szerver

A Microsoft Windows Szerver Rendszer átfogó, integrált kiszolgálói infrastruktúrát képez, amelynek kialakítása megfelel a fejlesztők és az informatikai szakemberek igényeinek, valamint képes rugalmasan futtatni azokat a programokat és megoldásokat, amelyek segítségével a felhasználók gyorsan és egyszerűen tudnak az információkhoz hozzáférni.

Technológiai újításai egyszerűsítik a rendszerfelügyeletet, fokozzák a biztonságot és segítik a felügyeleti műveletek elosztását. Megbízható, gazdaságos és optimalizált virtualizációs megoldása segítségével csökkenthetők a költségeket, biztosítható a folyamatos üzem és javítható a kiszolgálók kihasználtsága.

A Windows Server kiemelkedően fejlett alap operációs rendszert tartalmaz. Megemlíthetjük például a hálózatkezelési és a korszerű biztonsági funkciókat, az alkalmazások távelérését, a kiszolgálói szerepkörök központi kezelését, a teljesítmény és a megbízhatóság figyelésére szolgáló eszközöket, a feladatátvételes fürtözést, a központi telepítést és a fájlrendszert. Ezeknek és a többi továbbfejlesztett elemeknek köszönhetően a szervezetek könnyebben maximalizálhatják kiszolgálóik rugalmasságát, rendelkezésre állását és irányítását.

A termék több változatban kerül forgalomba, igazodva a különböző céges igényekhez:

 • Microsoft Windows Server 2019 Essentials (költségkímélő, virtualizálható vállalati technológiát kínál elsősorban kisvállalatok számára, 25 felhasználóig)
 • Microsoft Windows Server 2019 Standard Edition (továbbfejlesztett beépített webes és virtualizációs szolgáltatások, fejlett konfigurációs és a felügyeleti lehetőségek, kiemelkedő biztonsági funkciók)
 • Microsoft Windows Server 2019 Datacenter Edition  (korlátlan virtualizációs licencjogosultságok, akár 64 processzor támogatás)

Levelező szerver

A hatékony csoportmunkát nagymértékben felgyorsítja és leegyszerűsíti a megfelelő üzleti kommunikáció. A legújabb üzenetküldési és e-mail alapú csoportmunka-kiszolgálók kifejezetten azt a célt szem előtt tartva készültek, hogy megkönnyítsék a napjainkat jellemző szigorúbb biztonsági követelményeknek való megfelelést. Emellett számos olyan új funkciót tartalmaznak, amelyek a távoli hozzáférést, csoportmunkát, és a mobil felhasználók munkáját könnyítik meg. Az egyesített üzenetküldési kiszolgálói szerepkör lehetővé teszi valamennyi üzenettípus egyetlen postaládában való egységes kezelését, melyhez a felhasználók telefon, számítógép vagy mobil eszköz segítségével férhetnek hozzá.

Szervertermékek:

 • Microsoft Exchange Server 2019 Standard Edition
  kis- és középvállalkozások kommunikációs és együttműködési igényeit elégíti ki
  (5 tárolócsoport, 5 adatbázis, folyamatos helyi replikáció, fürtözés nem támogatott)
 • Microsoft Exchange Server 2019 Enterprise Edition
  (50 tárolócsoport, 50 adatbázis, folyamatos helyi replikáció, egypéldányos fürt (Single Copy Clusters), Folyamatos fürtreplikáció)

kliens licenc (CAL)  típusok:

 • Microsoft Exchange Standard CAL
  (-mail, megosztott naptárhasználat, névjegyek,feladatok, menedzsment funkciók, Outlook Web Access, Exchange ActiveSync)
 • Microsoft Exchange Enterprise CAL – kiegészítés a Standard CAL mellé
  (Egységes üzenetküldés (Unified Messaging), Naplózás felhasználónként/terjesztési listánként, Központilag szabályozott E-mail mappák, Exchange Hosted Filtering, Forefront Security for Exchange Server)

Adatbázis szerver

Az üzleti alkalmazások alá minden esetben szükséges egy jól paraméterezhető adatbázis-kezelő rendszer, melynek kiválasztásában természetesen szerepet játszik a jelenlegi informatikai környezet, illetve a rendszerrel szemben támasztott elvárásoknak és a rendszer kialakításához szükséges paramétereknek való megfelelés. Munkatársaink segítenek a megfelelő rendszer kiválasztásában, paraméterezésében és üzemeltetésében is.

Microsoft megoldások:

 • Microsoft SQL Server 2017 Standard Edition
  (maximum 4 CPU; x32,x64 és i64 hardware support, max 16 instance, hypervisor support, 2-node failover clustering, Single-thread Database mirroring)
 • Microsoft SQL Server 2017 Enterprise Edition
  (nincs CPU korlátozás; x32 és x64 hardware support, max 50 instance, hypervisor support, 16-node failover clusterin, full Database mirroring, Backup compression, Fast recovery, Database snapshot, Unlimited virtualization, Enterprise Manageability)